Author Topic: Small problem with SciTE  (Read 4742 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aurel

  • Guest
Re: Small problem with SciTE
« Reply #15 on: February 14, 2015, 01:46:50 PM »
Hi Charles ..
That looks interesting ,i also have similar idea for improve OxIDE with scintilla or
even add syntax coloring inside richedit control as main editor.
Is there a exe or source of new oxIDE?

Charles Pegge

  • Admin Support Member
  • *****
  • Posts: 4097
    • Oxygen Basic
Re: Small problem with SciTE
« Reply #16 on: February 14, 2015, 02:06:35 PM »
Hi Aurel,

You will find the source (moved) to ProjectsA/Tools, and several files in inc

Drag and Drop:

from oxide.o2bas:
Code: [Select]
case WM_DROPFILES
  =================
    '
    f = GetDropFiles(wparam)
    DragFinish(wparam)
    f=rtrim f
    ...

from Winutil.o2bas:
Code: [Select]
  function GetDropFiles(sys hDropParam) As string
  ===============================================
  string sDropFiles, sFiles
  sys i,e
  e=DragQueryFile(hDropParam, -1, null, 0)-1
  '
  for i = 0 To e
    le=DragQueryFile(hDropParam, i, null, 1)
    sfile=space le             
    DragQueryFile(hDropParam, i, StrPtr sFile, le+1)
    If Ucase(mid(sFile, -4)) = ".LNK"
    else
      sDropFiles+= sFile + chr(13,10)
    end if
  next i   
  return sDropFiles
  end function

Oxide will be going through a number of rapid iterations so I will be providing quick links for the binary.


Arnold

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 826
Re: Small problem with SciTE
« Reply #17 on: February 14, 2015, 02:26:14 PM »
Oh well. I did not realize that there is already a zip file  of SciTE in the Downloads section. The files above were assumed for a subfolder Scite (which is actually ide) with scite.exe, a copy of scilexer.dll and the modified properties files in it. Then the above files would work.

If your zip file is applied, then scite.exe and SciteGlobal.properties are copied into OxygenBasic folder and ide is a subfolder. Then the attached properties files below are intended to replace the original files and should work as expected.





.

Charles Pegge

  • Admin Support Member
  • *****
  • Posts: 4097
    • Oxygen Basic
Re: Small problem with SciTE
« Reply #18 on: February 14, 2015, 03:19:05 PM »
Many thanks, Roland, I have updated SciTE.zip with your new properties files :)

Aurel

  • Guest
Re: Small problem with SciTE
« Reply #19 on: February 16, 2015, 12:35:59 PM »
sorry Charles but in my last oxygenbasic download i cannot found
Quote
You will find the source (moved) to ProjectsA/Tools
so i will download again ...

Aurel

  • Guest
Re: Small problem with SciTE
« Reply #20 on: February 16, 2015, 01:04:36 PM »
Charles
I just download latest oxygenbasic pack and i found OxIDE under Tools
In fact i like when i see your OxIde in main folder.
Syntax coloring work fine and is nice  :)
But when i try to compile with OxIde-  my ruben2.o2bas with this new RTL32.inc
compiler don't report Okay!
I ma not sure why ?
Then i try to use ASciEdit and now compiler claim that my ruben2.o2bas is empty file  :o
hmm i think that is not problem in old RTL32.inc which i use then in last dll
i don't see any thing else what might cose problem ... ???

Aurel

  • Guest
Re: Small problem with SciTE
« Reply #21 on: February 18, 2015, 11:35:08 AM »
Charles
what kind of error is this :?
do you change something for command line ?


.

Charles Pegge

  • Admin Support Member
  • *****
  • Posts: 4097
    • Oxygen Basic
Re: Small problem with SciTE
« Reply #22 on: February 18, 2015, 03:01:52 PM »
Oxide in the tool section is the source I am developing. Use the oxide on the main directory. This is where it is meant to be for compiler access.

Aurel

  • Guest
Re: Small problem with SciTE
« Reply #23 on: February 18, 2015, 10:38:46 PM »
OxIde is in main folder like Ascio2exe to.
Oxide see file  but when i try to compile with Ascio2(AsciEdit) then i get this error.
i use standard :

sRet = ShellExecute 0,"open",cdPath,cOption + chr(34)+fName+chr(34),"",5

Charles Pegge

  • Admin Support Member
  • *****
  • Posts: 4097
    • Oxygen Basic
Re: Small problem with SciTE
« Reply #24 on: February 19, 2015, 09:45:46 AM »
Hi Aurel,

I think it's to do with specifying the correct pathnames.

When Oxide is launched, it captures its own full directory name before changing to the current script/source directory.

Code: OxygenBasic
  1.     GetCurrentDirectory 256, buf
  2.     o2dir=buf
  3.  

This path is used for accessing the compiler, and any files with a specified includepath relative to this directory.